front-brabcova

Štrůdl do krabice

Tento voňavý obchůdek vznikl na konci  roku 2012 v Benešově ve Vnoučkově ulici (stará tržnice). Hned od prvního otvíracího dne se okolím vine omamná vůně vanilky. Paní Eva Brabcová, majitelka obchodu, si zakládá na kvalitním zpracování štrůdlu a na čerstvých ingrediencích. Každý štrůdl je originál a je upečen z listového těsta. V sortimentu je převážně štrůdl sladký, jehož základem jsou čerstvě nastrouhaná jablka a štrůdl slaný, kde je základem šunka nebo slanina. Dalším výrobkem jsou pikantní tyčinky několika příchutí nebo párečky v těstíčku.

Prostory provozovny prošly rozsáhlou rekonstrukcí a vznikl tak příjemný, útulný a voňavý obchůdek, který pohladí nejen po duši, ale i po chuti. Z obchodu Štrůdl do krabice si můžete odnést hned několik druhů štrůdlů v jejich sladkém i slaném provedení. Najdete zde několik sezonních specialit, jako byl štrůdl se švestkami k příležitosti mikulášské nadílky nebo štrůdl s marcipánem v době vánočních svátků. Ze slaných variant můžeme nabídnout náplň se šunkou, slaninou, kysaným zelím nebo špenátem. Myslíme i na zákazníky s cukrovkou a leliakii pečeme také DIA bez cukru nebo s umělým sladidlem. Pro zákazníky s celiakii máme bezlepkové listové těsto a každé pondělí pečeme bezlepkové  štrůdly a dále na objednávku.

Štrůdl je možno koupit celý nebo půlku a nebo jen tak jeden kousek. Velikost šišky je okolo půlmetru.

Pro naše štrůdly si jezdí zákazníci ze všech koutů republiky. Dodáváme do kaváren, obchodů na oslavy, svatby, rauty ...zajišťujeme i cateringové služb,, atd. Fungujeme i jako velkoobchod.

 

 

Historie štrůdlu

historie

Říká se, závin je česká klasika, ale jen málokdo ví, že tento způsob pečení pochází až z Cařihradu. Do střední Evropy ho s sebou ve středověku přivezli při svých ničivých nájezdech Turci. A tak se také říká, ze v Čechách sice pečeme opravdu vynikající štrůdly, ale ve Vídni jsou ješte lepší, ještě jemnější se dají ochutnat v Maďarsku a ty bezkonkurenčně nejlepší vám údajně upečou v Řecku a v Turecku. Tamní těsta jsou prý jemná jako vánek a náplně sladké jako sen".
Jeho tradiční podobu naše české kuchařky postupem času obohatily o řadu vynalézavých náplní. Například tvarohový, makový, se švestkami s meruňkami a nebo štrůdly slané. Takový štrůdl se šunkou a zelím nebo se špenátem a sýrem lahodí oku, ale i chuti.

 

 

 

Pro výrobu pečiva používáme spotřebiče značky MORA.

mora

 

Sedlecká vína

Dalším produktem jsou vyhlášená kvalitní Sedlecká vína ke kterým se hodí právě pikantní tyčinky. Vína nejsou nejlevnější, ale cena odpovídá kvalitě, vřele doporučuji např. Muller Thurgau, polosladký. Pokud je správně vychlazen věřím, že jste takový ještě nepili.

Těšíme se na další nové zákazníky a držíme se pravidla

 

Kvalita je základ dobrého podniku!

Přijměte naše pozvání na štrůdl, každý pracovní den od 9,00 do 16,30 a v sobotu od 9:00 do 12:00.

V letních měsících bývá pracovní doba prodloužena.